DUWET KAWEN

Saturday, 11 August 2012

Sambung lagiiiii.......kembali menelaah~~!!

Salam 1 Malaysia u olls (Skema nya)...


Maka terjawab la persoalan di minda sama ada nak sambung belajor atau nak terjun ke industri. Alhamdulillah Tuhan bagi rejeki untuk saya untuk sambung belajor lagi. (Rejeki bulan posa + raya..hehe). 

Kalo nak di ikot kan tak nak ngadap buku nih...Spek mata pun makin hari makin tebal ke'inci'an nya. Namun memandangkan minat saya lebih cenderung dalam dunia akademik..maka saya mengambil keputusan untuk sambung belajor..kembali ngadap buku..kembali pegang pen..kembali duduk asrama..dan kembali berlegar-legar di Fakulti.

Sebab saya pilih UUM? Dekat ngan umah dan dah familiar dengan selok-belok dalam UUM nih..senang cita dari Sintok sampai Aloq Staq tuh tempat permainan lah... kah.kah.kah!!! Selain tuh, sambil belajor..sambil keja sebagai Research Assistant.. sedikit sebanyak membantu gak la memahami macam mana dunia postgrad nih dan yang penting dapat duit...x mau dah mintak PTPTN kan..bagi peluang untuk adik-adik pulak merasa BETAPA HEAVEN nya dapat PTPTN.. (Merana nak bayaq oiiiiii).

Orang cakap Master by Research nih susah nak mampos sebab x perlu masuk kelas dan perlu defense proposal... Yeke..? Xpe lah... redah jeeerrr... waawaawaaaa~ Haishhh!..Xpayah pikir lagi..jom RAYA dulu okeyh!!!! 

Thats all...thanks for reading~


19 comments:

  1. tahniah kawanku..tumpang berbangga dengan mu..selamat bergelumang dgn buku2,research mu...doa2 kan semoga ktrah pun terjun kedalam dunia mu yer...yes..ktrah jeles ler dgn mu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhuhu...maceh k.trah.. k.trah mcmna? jd x nk smbung... ?? hehe...

      awat jeles tuh?

      Delete
    2. tak jadi sambung buat masa ini..jeles ler awk tuh dapat sambung..hehehe..ktrah rasa cam nk kawin dlu r..HAHAHAHHAHA...gelak jahat..insyaallah..ingat nak try tahun depan ler..bagi stabil finance..insyaallah..

      Delete
    3. FUYOOOO kawen dulu...oryte2..kawen nti jempot lah okeyh!! keh3...

      Delete
  2. heheheheh... rejeki raya ngan rejeki puasa... heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke... tgu rejeki duit raya plak... haha

      Delete
  3. tahniah! hehe.. same la kite.. akan sambung after raya ni.. tp sy ambik coursework, xmampu dh nak ambik research.. ckup la time degree keluar masuk lab.. alhamdulillah, rezeki di bulan puasa ni.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kaceh aisya.. awk smbung course ape kah? heee.. tp sy rasa nak sit class jugak la kan..nak kuatkan foundation...

      Delete
    2. ambik environmental mngment.. menyimpang dr degree.. hehe

      Delete
    3. wahh..xpenah dengaq course tuh.. dgree amek apa? apa2 pun...fighting!! study rajin2..ekekeke

      Delete
    4. degree dulu genetic science.. berubah angin ambik environment pulak.. kamu jugak ye, all the best! hehe

      Delete
  4. jom kita sambung... hehehehehhe... sambung mkan/... heheheh

    ReplyDelete
  5. wah... kitaorang baru half degree...
    ni kan dah nak start master...
    gudluck for your master

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye kotak mancis..hehe..amek degree apekah?
      thanks ye...xtau nak jadi apa master nnti....redho~

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Salam nak tanya..awak sambung master utk kos ape ye? saya pun student UUM jgk sebelum ni..and tgh tggu konvo bln 10 ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...