DUWET KAWEN

Saturday, 28 July 2012

Kegilaan BIGBANG di Malaysia

Salam Ramadhan to eberiwan!! 

Ingat tak aritu saya ada buat entry pasal kedatangan 
Bigbang ke Malaysia
 dan pembelian tiket konsert diorang yang bakal diadakan 
pada 27 Oktober 2012 nih? 
Kalo tak ingat klik sini. 

Kegilaan beramai-ramai..Bigbang is coming!!!! 

Pada 27 July 2012 (Jumaat) baru2 nih, iaitu sehari sebelum tiket konsert Bigbang akan dijual kepada orang awam dan sebilangan besar daripada diorang dah mula beratur di hadapan Fahrenheit88, Bukit Bintang sejak jam 11 malam  bersamaan 22 jam sebelum jualan tiket dilancarkan iaitu 28 July 2012 (Sabtu). Hebat tak? Belum start konsert lagi..dah gile babang mcm tuh. Tak cukup ngan tuh, ada lagi VIP tegar Bigbang yang dah mula beratur seawal 12 tengah hari (Jumaat). So, makan tido..lunch..toilet..solat...buka posa sume nya kat situ. Memang kegilaan!! 

Dan pada hari jualan iaitu ari pada hari sabtu yang hening telah bertukar kepada sabtu yang bising kerana seramai 3500 orang VIP gigih dan tekun beratur semata-mata nak jadik individu terawal yang beli tiket sulung kedatangan Bigbang di Malaysia nih. Maka, rekod telah tercipta apabila sebanyak 95% tiket habis dijual dalam hanya beberapa jam saja sejak kaunter di buka pada jam 10.30 pagi.

Memang kegilaan kerana sebanyak 600 tiket paling mahal dalam kategori VIP (RM688) telah habis dijual dalam masa 30 minit jer ok. Wow...kaya betol orang Malaysia. Ekekekek!!! Tiket kategori RM588, RM488 dan RM388 habis di jual dalam tempoh 1 jam je.  Secara keseluruhannya, sebanyak 11,000 tiket telah habis dijual dan menjadikan sebagai rekod jualan bilangan terbesar tiket yang dijual dalam tempoh sehari untuk mana-mana konsert KPOP di Malaysia. Kegilaan Bigbang memang buat mata terbeliak serta mulut ternganga!!! 

Anggaran kos untuk konsert outdoor pertama seluruh Asia Bigbang nih ialah RM4juta. Sebanyak RM3 juta dilaburkan untuk pentas dan tenaga produksi terdiri daripada orang-orang professional seperti Laurieann Gibson yang pernah bekerjasama untuk konsert Lady Gaga, Beyonce, Janet Jackson dan Katy Perry. Cahaya lampu plak akan di uruskan oleh pereka yang handal iaitu Leroy Bennet yang pernah bekerjasama dengan Madonna, Paul McCartney, dan Eagles. Untuk sound engineering, Ken Van Druten akan berhampas pulas. Sapekah  Ken nih? Beliau pernah berkerjasama dengan Eminem, Jay-Z dan Linkin Park!

.
Bagi korang yang masih terasa nak beli tiket, hanya tiket RM 288. RM 198. RM 188 dan RM 98 je yang ada.. Bermakna..Duduk belakang la ko!!! Nampak Bigbang cam semut jer....keh3!! Aritu ramai yang tanya saya..saya pegi tak...jawapan nya...saya tunggu orang upload kt Youtube jeee....tak mampu oiiii....PTPTN pon belom bayar habes lagiiiii..uwaaaaa!!! 


Bigbang oiiii...


BIGBANG T.O.P.'s 180 Degree Personality Change on Running Man
Bigbang in Running Man show

I really wanna goooo!! But I can't!!!!!

 (T__________T)..

redhoo~





# Sumber:

17 comments:

  1. wohh ramainye >< .
    tak pnh tgk sesak mcm ni ..
    KL x mcm ni pun sesak WOW daebak BB ><
    *pinjam pic jab ye hhihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni la di nama kan kegilaan...untung la sapa yg p tuh aann..ann..?

      Delete
  2. ramai sgt! memg rmai giler y suka kpop...heee..sy tngok gak show2 macamni tp biasa2 jer...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..sy pun suke..dlu bole la pegi kan..skrg keadaan $$$ tak mengizinkan..ekekeke...tgok youtube jerrkk...keh3..

      Delete
  3. Replies
    1. tengs sggah n komen.. lebiu lah... keh3

      Delete
  4. haha hampeehhh cendol tak tau ape itu big bang?letupan kuat kah?haha rupenye ni artis2 ni ye.hoho maap le tak treti nk ngomen ape psl ni..hehehe.tenkiu singgah n follow cendol :)cendol follow sini jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa..xkenal bigbang ..?? xpe2..pasni dah bole tahu kan bigbang tuh... bigbang letupan kuat pon betol gak... hehe..neway, tengs follo ye cendol.... yahooo

      Delete
  5. Salam Ramadhan...

    Tak pernah plak dengar kumpulan ni, mungkin MYideakini tidak mengikuti perkembangan terkini tentang dunia hiburan...hu3...Minat lagu2 korea ye...betul ke korea @ jepun...hu3

    http://www.myideakini.com/2012/07/info-internet-lembab-macam-siput.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..komen dari MYideakini laahh..wuuhuuu!! ye minat lagu korea... cite korea...sume korea la sng..untong la sapa penah p korea tuh...wuuwuwuw. tengs sudi conteng2 sni..ekekeke

      Delete
  6. hahaha CBK minat je dengan bigbang,beast,suju, running man and artis korea yang lain.. just minat CBK tkde la smpai sggup keluar beratus2 semata2 nak pegi konsert diorg. kecuali CBK mmg byk sgt duit smpai ttau dh nak buat ape kt duit tu. haha >.<

    apepun, CBK jus hope kali ni tkdela umat islam yg melontarkan agama n mencalarkan maruah agama masa tgk konsert nanti. bukan ape, tak suke, nanti K-POP gak yg dpersalahkn kn. pdhl, soal akhlak sume individu. pndai2 la jga diri n batas2 masa kt konsert :)

    eh2 trpjg lak haha.

    unniii! annyeongg! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. annyong!!

      wah komen yang segar dari ladang nih...
      ye btol tuh yg pegi konsert kpop tuh bkn sume nye rosak akhlak.
      pndai2 la jaga diri kan... me myself pnah g konsert FT ISLAND ok je..xde plak yg pelik2 berlaku...

      hehe..neway thanks chingu!! ekekeke

      Delete
  7. ramai nyeeee ..nape xpegi ?xsmpat beli tiket ke ??btw ,yg running man tu episode ke brape ?sy ni newbies lam dunia running man ni .baru tgk kt epi 51 XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Running man skang episod 104...hehe... sy suka episod 9 sb ada hongki..ekekeke

      Delete
    2. running man big bang ada 2 episod..episod 84 dan 85... hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...