DUWET KAWEN

Monday, 9 July 2012

Eerrr..awak nih jual insuran ke?

Annyong and Salam 1 Malaysia (perghh skema plak arini).


Letih..!!! Itu je bole cakap skang nih. Hidup jadi RA nih memang letih. Xcukup tido, serabut kepala nak pikir masalah research yang xde kesudahannya. Tapi sempat aje jenguk belog. Pastu topik pulak xdak kena ngena langsung ngan dunia IT... Hari2 kena wat research pasal education, counselling dan yang paling best motivation. Paham kah aku?? Apakah?? Haihh..macam mana lah ada manusia yang bole keja sambil belajar haaa? Macam mana bahagi masa? 

Saya baru je balek dari wat survey untuk golongan lecturer di sebuah universiti nih (Malas nak sebut la nama U mana...jaga nama baek). Tajuk research yang saya buat nih ialah LEARNER DIVERSITY. Target untuk survey arini - 20 keping untuk 1 School/Faculty. Saya mulakan survey di Fakulti Komputer, hanya ada 8 orang je lecturer dalam bangunan yang sebesar2 alam tuh. Hah! Sabar je. Kemudian di teruskan lagi penjelajahan mencari respondan, next destination is Fakulti Teknologi Media. Target nak 20 orang...yang berjaya saya cari hanya 10 orang. 8 of them sudi nak jawab survey and another 2 persons halau saya! Wahh...sentap! Yang best nya, ada sorang lecturer nih xnak bukak pintu sedangkan pintu tu transparent kot...bole nampak dalam. Saya siap bagi salam, dia wat xtahu je..wat bz kemas2 almari. At least jawab la salam, pastu cakap Ada gak kan attitude cam tuh. 

Berikut adalah ayat-ayat sentap yang di tuju kan ke muka saya:

1.Saya x nak beli insuran yang awak jual.
2.I busy la, xdak masa nak jawab questionnaire u tuh. U go!
3.Saya xnak jawab bole tak? Saya malas nak baca...
4.Projek apa awak buat nih? Saya x dapat untung pun jawab.. (*slammed door) 

5. Ok, insya Allah kalo saya free, saya jawab lah. Busy lah. (Kat desktop bukak FACEBOOK gamba awek). Diorang tahu x INSYA ALLAH tuh 99% jadi dan 1% tu x jadi atas sebab mati, ustaz saya lah yang cakap msa blajar kat International Islamic College dulu

6.Awak nak bayar berapa ringgit kat saya? Ingat jwapan saya free? (Adoiii...xkan kena bayar plak...?)

7.Who told u to give this survey?!! Tak tahu ke org banyak keja?

Ini serius masalah attitude..ke mana kah hilang nya budi bicara orang2 yang berilmu penuh di dada nih? Adakah masalah attitude atau muka saya nih wat orang naek meluat? Oh tidak!!





6 comments:

  1. bwk byk bersbr yee.. sian awak.. huhu. btw pemint ft island eh? hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye haz..sabo2 nih..hehe.. ha'ah minat FT ISLAN..sama kah kita??? hehee

      Delete
  2. haii.. malu je.. kurang sopan.. sabar eh... :) dugaan dr Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh ...memalukannnn...

      tengs komen....

      Delete
  3. ahaa....
    kalau nak berjaya, perlu banyak bersabat. ujian2 spt itulah yg mematangkan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ye..btol tuh... saya sabor je..bljor dr pengalaman. Mcm2 ragam manusia nih kan..hehe..tengs komen..yeahh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...